Nordic Small Cap selvisi vaikeasta lokakuusta “kuivin jaloin”

Lokakuu on paketissa ja markkinoilla nähtiin pitkästä aikaa kunnon lasku. Markkina kävi enimmillään yli 10 % laskussa ja palautui kuun lopulla hieman, niin että lokakuun markkinakehitys pohjoismaissa oli lopulta -7,3 %. Nordic Small Cap rahaston salkulle lokakuu oli olosuhteisiin nähden hyvä, salkun arvo laski vain 2,2%. Laskuvaiheen aikana laadukkaat osingonmaksajat laskivat selvästi markkinaa vähemmän ja kuitenkin kuun lopun nousussa palautuminen tapahtui markkinan vauhdilla.

Salkunhoitaja Risto Päivänsalo kommentoi: ”Salkunhoito on ensisijaisesti riskien hallintaa. Dividend House sijoittaa pitkäjänteisesti laadukkaisiin osingonmaksajiin ja tavoittelee kasvavia osinkoja vuosittain, sekä arvonnousua pitkällä aikavälillä. Laatuun ja ennustettavuuteen sijoittamalla pyrimme yhdistämään osinkojen kasvutavoitteen ja arvonnousutavoitteen maltilliseen riskiprofiiliin.

Myös osinkosijoittaja menestyy parhaiten positiivisessa talousympäristössä ja nousevassa markkinassa. Haastavassa markkinaympäristössä on kuitenkin rauhoittavaa huomata, että salkun vakaus toimii odotetusti.”

Nordic-vs-markkina-lokakuu-2018

Investors House Rahastot Oy (2295445-4) – Veturitie 11 T 152, 00520 Helsinki – 010 322 1530 | Tietosuojaseloste