Global Aristocrats -rahaston kohdeyhtiö mukana Kuopion sellutehdashankkeessa

dividendhouse

Globalisoituvassa taloudessa sijoittaja pääsee osallistumaan mielenkiintoisiin investointihankkeisiin. Dividend Housen Global Aristocrats -rahaston sijoituksiin kuuluva kiinalainen pehmopaperivalmistaja Hengan international on mukana Finnpulpin sellutehdashankkeessa. Hankkeen avulla yhtiö pyrkii varmistamaan tärkeän raaka-aineen riittävyyden Kiinassa jatkuvasti kasvavaa pehmopaperituotteiden kysyntää varten.

Maailman suurinta havusellutehdasta Kuopioon suunnitteleva Finnpulp ilmoitti alkuviikolla löytäneensä hankkeelleen uuden rahoittajan. Kiinalainen Hengan International on sitoutunut olemaan mukana hankkeen esisuunnittelussa. Finnpulpin mukaan nyt aloitettava työ on esivaihe, jonka pohjalta tavoitteena on tehdä lopullinen investointipäätös vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Finnpulpin sellutehdashankkeella olisi toteutuessaan merkittävä vaikutus Suomen taloudelle. Hanke on kokonaisuudessaan 1,4 miljardin euron arvoinen ja tehdasinvestoinnin työllisyysvaikutus olisi 5700 henkilötyövuotta. Valmis tehdas työllistäisi vakituisesti 1500 henkilöä.

Hengan International on Hong Kongin pörssissä noteerattu pehmopaperivalmistaja, jonka osuus Kiinan kasvavista pehmopaperimarkkinoista on 20 prosentin luokkaa. Yhtiö valmistaa muun muassa terveyssiteitä ja vaippoja ja yhtiö on valittu useasti Kiinan arvostetuimpien yhtiöiden joukkoon. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli yli 2,5 miljardia euroa.

Hengan International on ollut yksi Dividend Housen osinkoaan kasvattaviin laatuyhtiöihin keskittyvän Global Aristocrats -rahaston sijoituksista rahaston perustamisesta lähtien.

Investors House Rahastot Oy (2295445-4) – Veturitie 11 T 152, 00520 Helsinki – 010 322 1530 | Tietosuojaseloste