Case Raisio – osa II

Kerroimme 1.6. julkaistussa tiedotteessa aktiiviselle osakepoimijalle avautuvista mahdollisuuksista. Kiinnitimme erityistä huomiota mekaanisen indeksisijoittamisen rajoitteisiin sekä indeksimuutosten aikaansaamiin markkinaliikkeisiin. Lähempään tarkasteluun otettiin Raision osake, joka toukokuun indeksimuutosten johdosta laski voimakkaasti. Tartuimme tuolloin aktiivisena osakepoimijana tilaisuuteen, ja nostimme Raision suurimpien sijoitusten joukkoon.

Aiemmin kuvatusta tapahtumasarjasta on nyt kulunut muutamia viikkoja, ja on hyvä aika tarkastella Raision osakkeen käyttäytymistä em. tapahtumien jälkeen. Alla kuva, jossa Raision osakkeen ja markkinan (OMX25-indeksi) kehitys aikaväliltä 15.5. – 20.6.2012.

Case_raisio2

Indeksimuutos julkistettiin 15.5. ja toteutettiin 31.5. Tuolla aikavälillä Raision kurssi laski 15,2%, kun OMX25 laski 4,8%. Erityisesti viimeiset kaupankäyntipäivät ennen indeksimuutosta Raision kurssi oli kovassa paineessa. Indeksimuutoksen jälkeisenä kolmena viikkona Raision kurssi on palautunut lähes lähtötasolle ja noussut toukokuun lopusta 15,2%. OMX25 on noussut toukokuun lopusta 1,1%.

Esimerkki kuvaa hyvin sitä miten suuri vaikutus mekaanisella indeksimuutokseen liittyvällä kaupankäynnillä voi olla yksittäisessä epälikvidissä osakkeessa. Aktiiviselle osakepoimijalle tällaiset ostopaikat ovat erittäin houkuttelevia. Pelkän kurssiliikkeen perusteella ostoa ei kuitenkaan kannata tehdä vaan aina on tärkeää tuntea sijoituskohteena oleva yhtiö riittävän hyvin, jotta pystyy arvioimaan yhtiön tuottopotentiaalin ja riskit sekä sen, miten yhtiö sopii omiin sijoitustavoitteisiin. Meille Raisio oli tuttu ja yhtiössä oli jo aiemmin pieni omistus. Kurssilasku tarjosi hyvän tilaisuuden moninkertaistaa omistus houkuttelevalla hinnalla.

Raision omistaminen toukokuun lopulta on tuottanut asiakkaillemme merkittävästi lisäarvoa.

Lisätietoja

Risto Päivänsalo, salkunhoitaja, puh 040 522 2309

Kaarlo Luostarinen, sijoitusjohtaja, puh. 050 547 6460

Investors House Rahastot Oy (2295445-4) – Veturitie 11 T 152, 00520 Helsinki – 010 322 1530 | Tietosuojaseloste