Dividend House lanseeraa markkinoiden ensimmäisen pieniin ja keskisuuriin eurooppalaisiin osinkoyhtiöihin sijoittavan rahaston

Suomalainen Dividend House on ainoa osinkosijoittamiseen keskittynyt rahastoyhtiö Euroopassa. Laadukkaiden osingonmaksajien etsiminen pienten ja keskisuurten yhtiöiden joukosta on osoittautunut menestyksekkääksi reseptiksi Pohjoismaissa. Nyt Dividend House lanseeraa markkinoiden ensimmäisen pieniin ja keskisuuriin eurooppalaisiin osingonmaksajiin erikoistuvan rahaston.

Selkeä ja ymmärrettävä osinkosijoittaminen kasvaa tasaisesti ja Dividend Housen asiakasmäärä ja pääomat ovat vahvassa kasvussa. ”Vuonna 2010 lanseeratut pohjoismaiset rahastomme ovat menestyneet ja olemme saavuttaneet keskeisen tavoitteen vuosittain kasvavista osingoista toimintamme jokaisena keväänä. Arvonnousu on ollut vahvaa erityisesti pieniin ja keskisuurin yhtiöihin sijoittavassa rahastossa”, kertoo Dividend Housen toimitusjohtaja Risto Päivänsalo.

Tuotetarjonnan laajentaminen eurooppalaisiin pienyhtiöihin on Dividend Houselle luonteva seuraava askel. ”Euroopan monipuolisuus, vakaan länsimarkkinan likviditeetti ja laajat kotimarkkinat tekevät alueesta erittäin kiinnostavan. Euroopassa on yli 200 yhtiötä, jotka ovat pystyneet kasvattamaan osakekohtaista osinkoaan joka vuosi viimeiset viisi vuotta. Esimerkiksi Suomessa vastaavia yhtiöitä on vain kuusi”, Päivänsalo jatkaa.

Perustettavan European Small Cap -rahaston salkunhoidosta vastaava Jarno Nurminen odottaa rahaston liikkeellelähtöä innolla. ”Tällä hetkellä kiinnostavimmat alueet löytyvät läntisestä Euroopasta. Ennustettavuuden ja vakauden tavoite pitää meidät poissa riskisimmiltä sektoreilta ja alueilta. Haemme vahvataseisia yhtiöitä, jotka pystyvät samanaikaisesti rahoittamaan kasvun ja palkitsemaan omistajansa kasvavilla osingoilla”, Nurminen kertoo. Esimerkkeinä Nurminen mainitsee brittiläisen vaatteita ja sisustustuotteita myyvän Laura Ashleyn, joka tarjoaa lähes 8 %:n osinkotuoton nettovelattomalla taseella ja ranskalaisen, Marseillen kaupungin alueella tunneleita operoivan SMTPC:n (Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carénage), jonka osinkotuotto on lähes 7 % ja tuloskehitys hyvin ennustettavaa.

Dividend House European Small Cap -rahasto aloittaa toimintansa maanantaina 1.9.2014. Minimimerkintä on 5 000 euroa tai säännöllisen rahastosäästämisen yhteydessä 250 euroa kuukaudessa.

Lisätiedot:

Risto Päivänsalo, toimitusjohtaja, puh 040 522 2309

Jarno Nurminen, salkunhoitaja, European Small Cap, puh. 040 718 8748

Investors House Rahastot Oy (2295445-4) – Veturitie 11 T 152, 00520 Helsinki – 010 322 1530 | Tietosuojaseloste